Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dopravní výchova v praxi s krnovskými strážníky 

 

Každoročně se na konci školního roku účastní děti prvního stupně základních škol praktických dovedností v oblasti dopravní výchovy. Odměnou za znalosti spojené s pohybem na pozemních komunikacích je získání průkazu mladého cyklisty. Ten z rukou strážníků převezmou jen ti žáci, kteří splní všechna zadaná kriteria. 
Děti si ujasní, jak má být správně vybaveno jízdní kolo, seznamují se s významem dopravních značek a s nebezpečím, které je může potkat v silničním provozu v roli chodce i cyklisty. Po ukončení teoretické části, která probíhá v SVČ Méďa, mají děti možnost vše co se naučily uplatnit v praktické části výuky přímo na dopravním hřišti i za účasti krnovských městských strážníků.
Hřiště ale není určeno pouze k dopravní výchově dětí ve školách, je rovněž přístupné široké veřejnosti, která jej může využívat v době, kdy na něm neprobíhá školní výuka.
Provozní doba hřiště je od 1. května do 31. října vždy od 9.00 do 19.00 hodin. Děti ve věku do šesti let mají přístup na hřiště pouze v doprovodu osoby starší 18 let a vybavení dítěte cyklistickou přilbou je povinné.

 

 

18062013314.jpg18062013315.jpg