Jdi na obsah Jdi na menu
 


forenzni-znaceni-kol.jpg

forenzni-znaceni-kol-2017.jpg

forenzni-oznaceni-invalide-2017.jpg

 

Termíny na měsíc září 2023

 07.9.2023  čtvrtek
 09.9.2023  sobota
 15.9.2023  pátek
 17.9.2023  neděle
 23.9.2023  sobota
 25.9.2023  pondělí

 

Na konci každého měsíce budou vypsány termíny na následující měsíc.

V uvedených dnech vždy dopoledne od 8:30 do 11:00 a odpoledne od 14:30 do 17:30
 
Zájemci si mohou rezervovat termín na dispečinku Městské policie Krnov na telefonním čísle 554 617 777. Vlastní značení a evidence bude trvat přibližně 30 minut. 
 
DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ!
V případě mimořádných úkolů či neodkladného odvolání strážníků Městské policie Krnov do terénu, může být termín forenzního značení zrušen. Přihlášení zájemci obdrží zprávu prostřednictvím SMS. Zájemcům bude nabídnut náhradní termín.
Obecné informace
Městská policie v Krnově se zapojila do projektu podpořeného Ministerstvem vnitra ČR. 
 
Co to je?
Jedná se o inovativní a stále více uplatňovanou metodu pro preventivní ochranu movitého majetku, zejména jízdních kol. Značící materiál , tzv. syntetická DNA, je roztok na bázi lepidla s UV složkou, obsahující mikrotečky, ze kterých je možné, pomocí identifikačního setu, vyčíst jeho evidenční číslo. Značení se provádí na několika místech jízdního kola a není pouhým okem viditelné. Kolo bude označeno také neodstranitelnou nálepkou s informací o tomto způsobu ochrany.
 
Kolo bude rovněž zaevidováno do celostátního registru forenzně značených kol. Registr využívají městské policie všech měst zapojených do projektu i Policie ČR. Kolo tedy bude možné identifikovat kdekoliv v rámci ČR a vrátit majiteli.
Bezplatná služba
 
Značení jízdních kol je určeno výhradně pro občany s trvalým pobytem na území města Krnova. Vzhledem k tomu, že toto preventivní opatření hradí z 90 % Ministerstvo vnitra ze státního rozpočtu a zbývajících 10 % doplácí Město Krnov, je pro občany města tato služba zdarma.
Krádeže jízdních kol jsou v Krnově dlouhodobým problémem, proto je výhodné této bezplatné služby využít. Forenzní značení a evidence kola však není absolutní ochranou před krádeží. Majitel musí i nadále dbát o jeho řádné zajištění.
 
Podmínky značení
Zaregistrovaní zájemci se dostaví ve stanoveném termínu. Pro vlastní evidenci musí mít s sebou:
* čisté a suché jízdní kolo !!! (na znečištěná a vlhká kola nelze roztok aplikovat),
* občanský průkaz,
* doklad o nabytí kola (pokud nemá, bude sepsáno čestné prohlášení).