Jdi na obsah Jdi na menu
 


Domeček bezpečí

Na děti z Krnova a okolí čekalo na zahradě Střediska volného času Méďa a dopravním hřišti akce Domeček bezpečí, kde si mohly vyzkoušet práci policistů, záchranářů a hasičů.
Na stanovišti státních i městských policistů měly možnost si vyzkoušet pouta, neprůstřelné vesty nebo si prohlédnout policejní auto, ochranné obleky a helmy. Vyzkoušely si, jak se zachází s dýchacím přístrojem a jakou sílu má tryskající voda z hasičské hadice.
Na stanovišti záchranné služby si mohly prohlédnout lékařské vybavení a projít si zásadami první pomoci. Své znalosti o drogách a jejich prevenci si prověřily u stanoviště krnovského sdružení Krystal help, kde se také dověděly, jak se zachovat, pokud se setkají s drogově závislými či s injekčními stříkačkami.
Návštěvníci se mohli v průběhu akce blíže seznámit s činností složek Integrovaného záchranného systému. Zajímavý byl interaktivní způsob předvádění jednotlivých činností. Děti se tak mohly přímo zúčastnit evakuace při požáru nebo zatčení pachatele.

Druhý ročník Domečku bezpečí připravili pro veřejnost pracovníci Střediska volného času Méďa ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem – stanicí Krnov, Policií České republiky - Obvodním oddělením Krnov, Zdravotnickou záchrannou službou Krnov, Městskou policií Krnov, Dobrovolnými hasiči města Krnova, sdružením Krystal help a studenty SPGŠ a SZŠ Krnov.

 

p1010641.jpg

p1010642.jpg

p1010643.jpg

snimek027.jpg

snimek039.jpg

 

Fotogalerii a více informací naleznete také na stránkách střediska volného času Méďa.

http://www.svcmeda.cz/fotogalerie/20110609-domecek_bezpeci/