Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krasov pod dohledem krnovských strážníků

 

Městská policie Krnov poprvé rozšířila svou působnost za hranice města. Radní vyhověli žádosti Krasova, aby strážníci prováděli v obci dohled nad dodržováním veřejného pořádku a také odchyt opuštěných a toulavých zvířat. Jedná se o placenou službu.

„Dohodli jsme se jednak na pravidelné kontrolní činnosti, kterou vykonáváme jednou týdně v různých dnech a hodinách, a jednak na výjezdech na vyžádání starostky nebo místostarosty obce. Vedení Krasova jde zejména o dodržování nedělního klidu a místních vyhlášek, především vyhlášky k zajištění udržování čistoty ulic a jiných veřejných prostranství k ochraně životního prostředí, zeleně v zástavbě a ostatní veřejné zeleně, která kromě jiného řeší zákaz parkování na veřejné zeleni. Budeme voláni také k odchytu volně pobíhajících zvířat. Naším úkolem je zvíře odchytit a předat pracovníkům obce. Jejich vrácení majitelům nebo umístění do útulku si zajišťuje obec sama,“ uvádí velitel Městské policie Krnov Pavel Moravec.  

Za výkon činnosti Městské policie Krnov v Krasově obec platí 290 korun za každou i započatou hodinu práce jednoho strážníka plus paušální částku na provoz motorového vozidla městské policie ve výši 10 korun za kilometr. Za každý provedený odchyt zvířete je odměna vyčíslena na 300 korun.