Jdi na obsah Jdi na menu
 


Parkování za poplatek

Vedle jednorázové sazby za parkování mají řidiči možnost si koupit dva druhy parkovacích karet, jejichž cena od 5. ledna rovněž klesla. A to na polovinu. Roční stojí dva tisíce korun, půlroční 1250 korun. Snížením tarifů město Krnov reagovalo na podněty občanů a obchodníků.
Parkovné je možné hradit také prostřednictvím mobilního telefonu, buď pomocí SMS, nebo jen prozvoněním. Cena za parkovné uhrazená tímto způsobem je o něco vyšší, než při využití parkovacího automatu. Zatímco v hotovosti řidič za hodinu stání zaplatí 10 korun, při platbě mobilem to je o dvě koruny více, přičemž s prodlužující se dobou stání se tento rozdíl zvyšuje.

 

Placené parkování v Krnově se týká Hlavního náměstí, náměstí Minoritů, Štursovy ulice a náměstí Hrdinů – před poliklinikou. Na vymezených parkovacích místech se platí za parkování v pracovní dny v době od 8.00 do 17.00 hodin. Protože parkování není rozdělené do zón, parkovací lístek platí po celou dobu na něm vyznačenou na všech těchto placených parkovištích.
 

K placenému stání ve vybraných lokalitách město přistoupilo v polovině roku 2012 z důvodu regulace statické dopravy. Lidé v těchto zónách nechávali auta stát i celou pracovní dobu a ti, kteří přijeli během dne si něco vyřídit na úřadech, k lékaři nebo nakoupit, neměli šanci zaparkovat. Výnos z parkovného je určen na budování nových parkovacích míst a zlepšení stavu stávajících, případně na pokrytí dotace, již město každoročně platí dopravcům za zajištění městské hromadné dopravy. 

image.jpg